Nyheder fra Odense Spiseguide

Nyheder fra Odense Spiseguide

Ugens Spisested – Restaurant Oluf Bagers Gaard

Ugens restaurant i Odense

Denne uges spisested er Restaurant Oluf Bagers Gaard – der har fynske råvarer som udgangspunktet for deres køkken. Inspirationen til retterne fås blandt andet ved at kigge på alle de lækre råvarer de lokale leverandører hele tiden producerer. Der stræbes efter at skabe fantastiske retter, hvor hver eneste råvare er nøje udvalgt, så smagen er ekstraordinær hver gang.

 

Aftenkoncept på restaurant Oluf Bagers Gård består af 9 lækre retter fordelt på tre serveringer. Retterne kommer ind på små fade og i skåle, hvorfra I selv kan vælge, flytte til tallerkenen og smage i jeres tempo. Der er tænkt over de enkelte råvarer og kredset for smagen såvel som for det visuelle udtryk.

 

Frokost – prøv det lækre smørrebrød med et moderne tvist. Simple sammensætninger, som taler til både øje og mund samt råvarer af høj kvalitet er afgørende for et vellykket og smagfuldt stykke smørrebrød. I kan vælge mellem kolde og lune stykker.

Også smørrebrød ud af huset. Se mere her.

 

Når man træder ind gennem den gamle port, hvor overbjælken bærer et våbenskjold med initialerne OB, træder man et skridt tilbage i tiden. Her danner det okkergule bindingsværk rammen om den stenbelagte gårdsplads, hvor Odenses borgere har haft deres gang gennem århundrede.

Stedet har gennem sin levetid fungeret som både købmandsgård, avisredaktion og bolig for borgerskabet. Overalt i huset fornemmes fortiden i både stemning, skæve gulve og det gamle hejseværk på loftet, som tidligere blev brugt til at hejse varer på loftet. I dag bæres råvarerne i køkkenet, hvor de omdannes til fantastiske retter med udgangspunkt i dansk madkultur og serveres med smil og varme i restauranten eller som mad-ud-af-huset service.

 

 

Fest og selskab hos Oluf Bagers Gård

Hos Restaurant Oluf Bagers Gård råder vi ud over vores restaurant også over Renæssancestuen og Hanebåndsloftet. Renæssancestuen er stedet med højt til loftet, mens Hanebåndsloftet er helt oppe under taget. Begge steder bærer, som restauranten, præg af fortiden og livet, som det er foregået i den gamle købmandsgård. Du kan læse mere om begge lokaler nedenfor.

 

Hanebåndsloftet

Hanebåndsloftet er vores øverste lokale – helt oppe under loftet. Lokalet er gennemrestaureret, men har bevaret sin historiske stemning med alle dets detaljer, som hejseværk, hånebånd og den skæve trappe, som fører til lokalet. Oppe under taget er der lavt til loftet. Derfor er lokalet mest egnet til stille selskaber og middage.

 

 

 

Restaurant Oluf Bagers Gaard
Nørregade 29
5000 Odense C
Tlf. 64 44 11 00

 

Der kan være sket ændringer siden opslaget blev lavet, så husk at tjek deres website!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,