Nyheder fra Odense Spiseguide

Nyheder fra Odense Spiseguide

Mortens Chokolade Odense

Foredrag om chokolade

Nyheder

Chokoladebutikken Mortens Chokolade i Kongensgade i hjertet af Odense holder i løbet af foråret chokoladesmagninger, hvor blandt andet chokoladen historie bliver fortalt.

 

Alle kender den. De fleste elsker den. Chokoladen er en del af de flestes hverdag, når der skal hygges eller snackes. Men chokolade har ikke altid været allemandseje. Til at begynde med var chokoladen forbeholdt kongehuse og samfundets rigeste.

 

– Som en naturlig del af mit arbejde som chokolademager, interessere jeg mig for, hvor min vigtigste råvarer kommer fra. Chokoladen historie fyldt med fortællinger der både er sjove, voldsomme og til tider ganske forunderlige, fortæller Morten Aagaard, der er indehaver af Mortens Chokolade.

 

Det er de fortællinger, som han har samlet til et foredrag om ”frugten fra Gudernes træ” – som chokoladen er blevet kaldt.

 

– Chokolade var langt op i tiden tillagt masser af magi og mystik. Man ofrede den til guderne, troede den kunne helbrede alverdens sygdomme, og rent faktisk var chokoladen genstand for en voldsom konflikt i den katolske kirke. En konflikt der stod på i mere end 100 år. Historierne bliver krydret med masser af smagsprøver på alt fra råchokolade til fyldt chokolade med verdens dyreste krydderi, siger Morten Aagaard.

 

En aften med et chokoladeforedrag er ikke alene en spændende fortælling om en råvares rejse fra Mellemamerika jungle til hele verden slikbutikker, der er også en smagsrejse for deltagerne.

 

– Jeg går meget op i at historien og smagene skal have noget til fælles. Derfor er det sjovt, at smage en chokolade med cubansk rom samtidig med man hører historien om Columbus, der rejser over Atlanten og opdager Amerika og chokoladebønnerne. Der er jo en smag der stammer fra netop det sted, hvor Columbus gik i land, siger Morten Aagaard og forsætter:

 

– Selv vores egen nationale historie rummer store chokoladeoverraskelser. Under krigen var chokolade og de søde råvarer, ikke noget man bare kunne købe. Der var rationering, men netop chokolade fandt man ikke en erstatning på, ligesom man gjorde med både kaffe og te. Selv marcipan fandt man en – lidt besynderlig – erstatning for, siger Morten Aagaard, som I sit foredrag også gør op med myten om den etniske danske flødebolle.

 

 

Mortens Chokolade holder chokoladesmagning og foredrag 26. Februar og 10. Marts. Pladser bookes på www.mortenschokolade.dk – hvor butikkens andre events også findes.

Tags: , , ,