Nyheder fra Odense Spiseguide

Nyheder fra Odense Spiseguide

Teater Slotsgaarden Odense

Oplev skævt, fandenivoldsk og underholdende teater under åben himmel

Nyheder

Til sommer kan du opleve en af Georges Feydeau’s mest legendariske farcer Damen fra Natcaféen, der spillede for fulde huse efter premieren i Paris i 1899.
Det er 10’ende år i træk vi -med et stærkt hold skuespillere- serverer skævt, fandenivoldsk og underholdende sommerteater i slotsgården v. Odense Slot.

PREMIERE 17. Juli. 2021

 

Om forestillingen:

Det er vanvittigt, hvordan mennesker undertiden kan komplicere deres liv unødigt:
Da den respekterede læge Petitpont efter en hård og lang arbejdsdag, beslutter sig for at feste igennem på den populære Natcafé i byen, har han ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at hans bedste ven Mongicourt dagen efter skal finde ham sovende ved middagstid, under en væltet sofa i hans konsultationsværelse. Mens Mongicourt og Petitpont evaluerer deres våde aften, vågner Crevette pludseligt op i Petitponts seng.
Hvad i alverden gør Crevete, en skønhed fra Natcaféen, pludselig i Petitponts seng?
Crevettes ligefremme og overvældende attitude sætter gang i løjerne og da hun uberettiget bliver forvekslet med Petitponts kone Gabrielle bliver Petitpont sendt ud på en deroute af bortforklaringer og små hvide løgne, der ruller som en snebold, der vokser sig større og større.

Glæd dig til at opleve hvordan Georges Feydeaus vaudeville udspiller sig som et drama i kaskader af misforståelser og forvirrede situationer, i et hektisk og intenst tempo.

Jacob Moth-Poulsen, Teaterleder:

“På 10 år har vi udviklet en arbejdsmetode, der bygger ovenpå på 500 års gadeteater. Vi har skabt “skuespillernes teater”, der er båret af lyst, nysgerrighed og trangen til at skabe i fællesskab. Vi har fundet vores særlige form, der deler en levende historiefortælling, nu og her, med og for publikum.
“Damen fra natcaféen” er skrevet i 1899, men der er så meget guf i den, som virker højaktuelt i 2021, hvor coronaen så længe har lagt en dæmper på den måde, vi lever og omgås på. Vi har brug for en forestilling om mennesker, der slår sig løs, dummer sig og begår hverdagsfejl – der er jo ingen, der dør af det – som en påmindelse om, at vi er på vej mod en genåbning, der giver os vores frihed – også friheden til at dumme sig – tilbage.”
“Feydeaus tekst passer perfekt i år, for budskabet kan opfattes som en kommentar til coronapandemien. Forvekslingsfarcen handler om at leve sit liv med alt, hvad dertil hører af fejl, kontroverser, misforståelser og lidenskaber … Og er der noget, vi har længtes efter siden marts sidste år, er det da at kunne leve, at kunne slå os løs og give los.”

Kunstnerisk Team:

Tekst: Georges Feydeau
Instruktør: Johan Sarauw
Koncept/Scenografi: Jacob Moth-Poulsen/Johan Sarauw
Kostumedesign: Olivia Hetman
Medvirkende: Jacob Moth-Poulsen, Carla Thurøe, Kristian Rossen, Niels Skovgaard Andersen,
Rebecca Rønde Kiilerich, Mathilde Lundberg, Thomas Diepeveen, Martine Levinsen

Læs mere på www.teatretslotsgaarden.dk
Følg os på Facebook & Instagram