Nyheder fra Odense Spiseguide

Nyheder fra Odense Spiseguide

Salute Odense

Populær vinbar offentliggøre ny arrangementskalender

Nyheder

SALUTE, den lille vinbar i kælderen på Overgade, er klar med arrangementer for resten af året. Med en lettere skæv tilgang til vin, er der noget for enhver.

 
Sommerferien er forbi, og vinbaren SALUTE i Overgade er klar til at gribe efteråret. Det gør de nu med offentliggørelsen af efterårets arrangementskalender, som rummer noget for enhver smag.
 
“For os er det vigtigt, at vi kan favne alle. Vin er ikke kun for kendere. Der skal være noget til enhver smag, lyst og pengepung”, siger Jakob Faust, medejer af SALUTE.
Kigger man hen over den netop offentliggjorte arrangementskalender, er der også nok at vælge mellem. Hele 15 arrangementer er allerede sat i salg, og samtidig er der ikke lukket for, at flere vil komme til.
 
 “Vi har i to-tre arrangementer om måneden resten af året – alt lige fra besøg af winemakers til quiz, banko og særlige smagninger”, siger Jakob Faust og fortsætter “Der er arrangementer for både de som vil smage og lære, men også blot for de som ønsker en sjov oplevelse – dog altid med udgangspunkt i vin”.
 
 Kalenderen byder bl.a. på “Portvin for begyndere” samt “Glassmagning”, for de som gerne vil lære noget nyt. For dem som vil smage og opleve er der også besøg fra portvinsproducenten Dona Otília, en særlig smagning på 20-års portvine samt “Find Pingus”.
“Find Pingus bliver, efter vores vanlige priser, et halvdyrt arrangement, hvor vi skal smage på nogle af de fortræffelige vine, som Peter Sisseck er involveret i”, siger Jakob. “For at lave et lille twist på tingene, så smager vi vinene blindt, for at se om vi kan finde Flor de Pingus mellem eller om en af de andre og måske mindre kendte vine kan stjæle showet”.
 
 Kalenderen byder også på ikke tidligere afholdte arrangementer som bl.a. vin-quiz og blindsmagning med Christian Møller Nielsen, “Vin for for kvinder” og “Rundt om tønden”.
 
 “Vi har nogle fantastiske medarbejdere, som vi sætter stor pris på. Det er derfor også vigtigt for os, at vi får dem involveret så meget som det overhovedet er muligt. Christian har en utrolig viden i vin og er også uddannet sommelier, derfor er det også oplagt, at han skal  være vært på nogle arrangementer. Til start har vi de to, som er quiz omkring vin. Den generelle hvor alle vil kunne være med samt blindsmagningen, hvor det nok kræver at man har et nogenlunde vidensfundament, for at kunne stå som vinder på aftenen”.
 
 “Rundt om tønden” beskriver SALUTE som værende den mest uhøjtidelige vinsmagning, du har prøvet. Hver første lørdag i måneden er der plads til 12 personer, som kan få sig en anderledes vinsmagning. “Vi samles om vores store vintønde og finder i fællesskab frem til omkring seks vine, som vi gerne vil smage på. Det hele foregår som en stille og rolig samtale, hvor vi sammen finder frem til, hvad vi synes om glasset. Finder du en ny favorit, så finder vi en skarp pris på dagen”, fortæller Jakob.

 
De nysgerrige, kan gå på oplevelse på SALUTEs hjemmeside, som har et overblik over alle arrangementer. Ligesom det giver god mening at følge med på de sociale medier for løbende at holde sig opdateret.

 SALUTE åbnede i september 2022, og har siden fungeret som vinbar og -butik. Vinbaren, som også serverer kaffe, ost-, charcuteri samt snacks, har placering på Overgade 25, kld. ved siden af Den Gamle Kro og under Gringas.

 
SALUTE holder åbent torsdag og fredag fra 13.00 til 24.00 samt lørdag fra 11.00 til 24.00.

Tags: , , , , , , , ,