Nyheder fra Odense Spiseguide

Nyheder fra Odense Spiseguide

Pressemeddelelse – Gratis H.C. Andersen øl & legendarisk Rock

Nyheder

Fredag eftermiddag serverer Flakhaven den berømte festivaløl, som Husbryggeriet Jacobsen har brygget til H.C. Andersen festivals.

 

I anledning af relanceringen af Jacobsen Export 1874 og at 1805 er H.C. Andersens fødselsår, byder Bryggeriet Flakhaven og Husbryggeriet Jacobsen på et glas gratis H.C. Andersen øl.
Det foregår fredag den 18. august fra kl. 18:05 til kl. 19:05

 

Fra kl ca, 19:15 til kl 22:00 overtager legendariske Spacemakers senen efter Blomsterfestivalen og giver den gas som det danske ”Rollings Stones” midt i alle blomsterne og øl-festen fortsætter på Flakhaven-
Baseret på unikt historisk materiale genskabte Husbryggeriet Jacobsen sidste år øllen, som H.C. Andersen drak i sine sidste år i anledning af H.C. Andersen festivals.

 

Carlsbergs arkiv fandt sidste år opskriften på netop den øl, som H.C. Andersen modtog efter en middag i efteråret 1874 hos Carlsberg grundlægger J.C. Jacobsen og dennes hustru, Laura.
”Jacobsen Export 1874 er vores bidrag til det H.C. Andersen univers som festivalen er kendt for både ude og hjemme. Jacobsen Export 1874 er har en mørk, nøddebrun farve med en fyldig råhvid skumkrone. Duften er rig på malt, og smagen er præget af en rund fyldig maltsødme, og går virkelig godt til mad.

 

Vi ved ikke om H.C. Andersen drak den til maden, men det er en unik mulighed for at skåle i den øl, som H. C. Andersen modtog fra den gamle brygger,”
siger Brygmester Morten Ibsen fra Husbryggeriet Jacobsen.

 

”Vi glæder os rigtig meget til at være værter, og takker Jacobsen for at byde på et gratis glas af den dejlige bryg. Jeg er sikker på, at det bliver en rigtig god begyndelse på årets H.C. Andersen Festivals,”
siger Hanne Sandal, indehaver af Bryggeriet Flakhaven.

 

I år fik øllen helt nyt design, som brugere af Facebook med overvældende flertal stemte på. Designet er baseret på H.C. Andersens håndskrift til digtet Odense, der er indarbejdet i baggrunden som et centralt element af designet. Det var forskerne på H.C. Andersens Hus, del af Odense Bys Museer, der sammen med Husbryggeriet Jacobsen udviklede de fire forskellige forslag, som brugerne kunne stemme på.
Jacobsen Export 1874 kan kun købes på barer og restauranter i Odense samt udvalgte steder i landet.