Hjerteformede, firkantede, hårde, bløde, salte eller søde. Vafler findes i mange forskellige udgaver verden over og d. 25. marts fejrer vi det.
Vaflens dag er som så ikke noget nyt, men dateres tilbage til middelalderen hvor man markerede Mariæ bebudelsesdag, på svensk Vår Fru dagen. Måske skal vi takke Svensken, flere steder på nettet kan man nemlig læse, at den mere folkelige svenske betegnelse for dagen “Vår Fru dagen” med tiden er blevet forvansket til “Våffeldagen” – på dansk Vaflens dag.
Vi har samlet opskrifter til inspiration…
Morgenmadsvaffel med bacon, blåbær og appelsin
Vafler med rogn og pocherede æg
Pommes Rösti vaffel med mexicansk inspireret fyld
Sprøde vafler med stenbiderrogn og creme fraiche
Falafel vaffel med forskellige toppings
Grønne vafler med laks og avokado
Vafler med kakao og kanelcreme
Vafler med blåbær og limefløde
Græskarvafler med feta og granatæble
Estragon vafler med røget laks og peberrodscreme
Bananvafler – uden tilsat sukker
Morgenmadsvafler med havregryn